Fordítsa el a készülékét a weboldal használatához.
Az omega-3 zsírsavak olyan tápanyagok, amelyek segítenek egy egészséges szervezetet építeni és fenntartani. Minden egyes sejtünk falában megtalálhatók, emellett energiaforrásként is működnek, valamint segítik a szívünket, tüdőnket és immunrendszerünket megfelelő működésükben.
Hogyan fejtik ki jótékony hatásukat?
- Csökkentik a vér triglicerid- és koleszterinszintjét. A magas triglicerid-és koleszterinszint hosszútávon növeli a kardiovaszkuláris betegségek kockázatát, az érelmeszesedés és a stroke kialakulásának kockázatát.
- Csökkenti az ízületi gyulladások kockázatát, az ízületi fájdalmakat.
- Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően az asztmás, asztmára hajlamos embereknek erősen ajánlott az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend.
- A depressziós, depresszióra hajlamos személyekre gyakorolt jótékony hatásáról jelenleg is folynak kutatások, ugyanis azt figyelték meg, hogy azok a népségek, ahol gyakori az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszerek fogyasztása, kevésbé hajlamosak depresszióra.
- Az ízületek, izmok és csontok egészségében is fontos szerepe van. Segíti az edzés utáni regenerálódást, ezáltal az izomtömeg növekedését is segíti.
Omega-3 zsírsavakat elsősorban halakban találunk, mint például tonhal, lazac, hering, makréla, szardella, pisztráng, de olajos magvakban is megtalálható egy fajtája, mint például lenmag, mandula, dió. Javasolt halat egy héten minimum 3 alkalommal fogyasztani.