Please rotate your device screen!

Fordítsa el a készülékét a weboldal használatához.

A Chanel stílus napjainkban

„Egy nő lehet túlöltözött, de túl elegáns soha.” – vallotta Coco Chanel, aki az általa kialakított stílusirányzattal mély alapokat vetett a divattörténetben, s klasszikus darabjai a modern üzletasszonyok ruhatárából sem hiányozhatnak.

A kis fekete ruha
Az elegancia alapját képező fekete ruha rendkívül sokoldalú, s egy-két kiegészítővel, gyöngyökkel, különleges, finom kiemelésekkel elegáns megjelenést eredményez.

Bizsuk
Míg korábban a hölgyek csak valódi, igazgyöngyből készült ékszert viseltek, Chanel letisztult, bizsu kollekciója széles körben elérhetővé vált, teret adva a nőiesség kifejezésének.

Chanel kosztüm
A gallér nélküli, paszpóllal ellátott jellegzetes blézer kifinomultságot közvetít, s ma már nemcsak szoknyával, de nadrággal, sőt farmerral is kiváló párosítást alkot.

Letisztult vonalak
Egyenes, alakot lágyan követő szabás jellemzi a Chanel ruhákat, mely jól kiemeli természetes adottságokat, és nem dob ránk plusz kilókat.

Matróz csíkos felső
Gyakran inspirálódott a hétköznapokból, egyik alkalommal megtetszett neki a matrózok öltözéke, s bátran merte viselni, így azonnal divatot teremtett e ruhadarabbal is.

Nadrág
Forradalmi újításnak számított a női nadrágviselet is, amit szintén ő hozott be a köztudatba. Előszeretettel hordta a kényelmes és praktikus ruhadarabot, amely kezdetben közfelháborodást váltott ki.

A Chanel által tervezett ruhadarabok napjainkban is az elegáns és tudatos női ruhatár alapjait képezik, s egy évszázad távlatából kijelenthetjük, hogy az idők próbáját is kiálló stílusirányzat megalkotója méltán vált a francia elegancia egyik legkiemelkedőbb képviselőjévé.